top of page

wo 06 mrt

|

Webinar

Emotionele Intelligentie bevorderen bij leerlingen

Het bevorderen van sociaal-emotionele vaardigheden bij leerlingen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Emotionele Intelligentie bevorderen bij leerlingen
Emotionele Intelligentie bevorderen bij leerlingen

Tijd en locatie

06 mrt 2024, 20:00 – 22:00

Webinar

Over het evenement

 Ontdek het belang van emotionele intelligentie en leer hoe je sociaal-emotionele vaardigheden bij je leerlingen kunt bevorderen in dit inspirerende webinar over emotionele intelligentie in het klaslokaal. Emotionele intelligentie speelt een cruciale rol in het welzijn en de academische prestaties van leerlingen, en het is een vaardigheid die gedurende hun hele leven van onschatbare waarde zal zijn. Tijdens dit webinar leer je praktische strategieën en technieken om de emotionele intelligentie van je leerlingen te ontwikkelen en een positieve, ondersteunende leeromgeving te creëren waarin ze gedijen.

Onderwerpen die aan bod komen:

 1. Introductie tot emotionele intelligentie: Wat is emotionele intelligentie en waarom is het belangrijk in het onderwijs?
 2. Emotionele intelligentie bij leerlingen: Hoe herken je emotionele intelligentie bij leerlingen en waarom is het cruciaal voor hun persoonlijke en academische groei?
 3. Het bevorderen van zelfbewustzijn: Praktische strategieën om leerlingen bewust te maken van hun eigen emoties, gevoelens en gedachten.
 4. Het ontwikkelen van zelfregulatievaardigheden: Hoe leerlingen kunnen leren om hun emoties effectief te beheren en zelfcontrole uit te oefenen.
 5. Empathie en sociale vaardigheden: Het belang van empathie en het aanleren van sociale vaardigheden om positieve relaties en samenwerking in de klas te bevorderen.
 6. Emotionele intelligentie in de lespraktijk: Hoe je emotionele intelligentie kunt integreren in je dagelijkse lesactiviteiten en interacties met leerlingen.
 7. Het omgaan met uitdagingen: Praktische tips voor het omgaan met emotionele uitdagingen en het bevorderen van veerkracht bij leerlingen.
 8. Partnerschap met ouders: Hoe je ouders kunt betrekken en samenwerken om de emotionele intelligentie van leerlingen te ondersteunen.

Dit webinar is bedoeld voor onderwijsprofessionals die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van een positief en inclusief klimaat in hun klaslokaal, waarin de sociale en emotionele groei van leerlingen centraal staat. Na afloop van het webinar ben je in staat om concrete stappen te zetten om de emotionele intelligentie van je leerlingen te versterken en hen te helpen gedijen in zowel hun persoonlijke als academische leven.

Schrijf je vandaag nog in voor dit boeiende webinar over emotionele intelligentie in het klaslokaal en ontdek hoe je een verschil kunt maken in het leven van je leerlingen.

Datum: 6 maart 2024

Uur: 20u

Duur: 90 - 120 minuten

Tickets: online (link ontvang je na bestelling)

Wat is emotionele intelligentie?

Emotionele intelligentie verwijst naar het vermogen om emoties te begrijpen, te beheren en effectief toe te passen in verschillende situaties. Het omvat het bewustzijn van je eigen emoties, het vermogen om emoties bij anderen waar te nemen en het vermogen om emotionele informatie te gebruiken om gedachten, beslissingen en acties te sturen. Bovendien speelt emotionele intelligentie een cruciale rol in het onderwijs, waar het leerlingen kan helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, empathie, zelfregulatie en het opbouwen van positieve relaties met anderen.

Tickets

 • Webinar

  € 20,00
  Verkoop geëindigd op
 • Studententicket

  € 15,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page