top of page

wo 15 mrt

|

Online

Webinar: relaxatie in de klas

Dit webinar is geschikt voor: ouders, leerkrachten kleuter en lager, therapeuten, psychologen en studenten. Iedereen die te maken heeft met kinderen met stress en spanning of wie zelf veel spanning ervaart, kan met de theorie en de praktische oefeningen in de praktijk aan de slag!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Webinar: relaxatie in de klas
Webinar: relaxatie in de klas

Tijd en locatie

15 mrt 2023, 20:00 – 21:30

Online

Over het evenement

Merk je veel prestatiedruk bij je kinderen/leerlingen of bij jezelf? Heb je het gevoel dat je leerlingen/kinderen enorm druk zijn en niet tot rust kunnen komen? Ga je vaak naar bed met hoofdpijn na een dag werken? Is het soms moeilijk voor jou of je leerlingen om met spanning om te gaan?

In dit webinar van een 90 minuten leer je om relaxatie te introduceren in de klas. We focussen op drie technieken (ademhalingsoefeningen, progressieve relaxatie en meditatie). Je leert om deze toe te passen op een creatief en bewegende manier. Na deze workshop heb je kennis hoe je deze technieken kan toepassen voor jezelf, maar ook op je leerlingen. We focussen op basisvaardigheden, waar je dan zelf mee aan de slag kan!

Je zal merken dat als je deze principes toepast je thuis zal komen met een rustiger gevoel en je betere leerresultaten zal merken bij je leerlingen omdat ontspanning ervoor zorgt dat ze nieuwe informatie kunnen opnemen. Want iedereen kan een beetje vertraging gebruiken in deze snelle wereld.

We introduceren eerst het belang van de ademhaling.  Je verlaat de webinar met simpele, speelse en makkelijk toepasbare tools om ademhaling in je leven en je klasgroep te brengen. Bovendien krijg je ook de waarom mee: hoe werkt ons zenuwstelsel als de sociale dieren die we zijn? Wat heeft ademhaling hiermee te maken? Hoe kan je de lichaamstaal van de kinderen lezen en nog beter inspelen op situaties?

Ook hebben we het over progressieve relaxatie en meditatie. Progressieve relaxatie is een methode waarbij we alle spiergroepen gaan op en ontspannen, dit is een ideale relaxatiemethode voor kinderen die wat meer energie hebben. Je komt te weten op welke momenten je dit het best integreert in een klas en krijgt heel wat praktische tips mee. Als laatste zal ik jullie meenemen in een meditatie die je gemakkelijk kan toepassen op je leerlingen en waar je zeer veel waardevolle informatie uit haalt: hoe voelen ze zich? Waar zijn ze onzeker in? Waar kan ik ze sterker maken?

Het webinar zit zo in elkaar dat we eerst het theoretisch kader schetsen  en dan een paar praktijkgerichte oefeningen en tips geven.

Prijs?

8 euro studenten

10 euro standaard

Inschrijven via factuur? Dat kan!

Stuur een mail naar info.onderwijsanders@gmail.com met volgende info:

1) Factuurgegevens

2) Naam & Voornaam + mailadres van de personen die je wil inschrijven

3) Standaard of student prijs

Ik maak de factuur op en zorg dat alle personen worden ingeschreven en persoonlijk een mail krijgen.

Schrijf je met meer dan 10 personen in? Dan krijg je bovendien een korting van 10%.

De zoom link ontvang je een paar dagen voor de start van het webinar.

Interessante vraag of casus? Stuur hem door naar info.onderwijsanders.be

Tickets

 • Relaxatie in de klas

  Van € 8,00 tot € 10,00
  Verkoop geëindigd op
  • € 10,00
  • € 8,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page