top of page

wo 08 dec

|

Webinar

Webinar: Yin & Yang op school

In dit webinar wordt op een héél praktische manier uitgelegd hoe de cyclus van de natuur en de seizoenen een rechtstreeks effect hebben op kinderen, hun gedrag, prestaties, hun gezondheid en het schoolsysteem.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Webinar: Yin & Yang op school
Webinar: Yin & Yang op school

Tijd en locatie

08 dec 2021, 20:00 – 21:30

Webinar

Over het evenement

Dit webinar is in samenwerking met Ellen van Riet.  Op deze avond gaan we vanuit een volledig andere invalshoek kijken naar het gedrag van kinderen en hun prestaties, maar ook wat de invloed op jezelf en je team kan zijn. Een zeer interessante uitleg die je zeker niet mag missen!

Tijdens  dit webinar willen we op een heldere en praktische manier aantonen hoe  de cyclus van de natuur en de seizoenen een rechtstreeks effect hebben  op kinderen, hun gedrag, prestaties, hun gezondheid en het  schoolsysteem.  Ze zal hierbij zowel de valkuilen, werkpunten als gewenste groeirichting  in de toekomst aankaarten aan de hand van een interactieve  vraagstelling, voorbeelden en tips.

Volgens vele oude, Oosterse filosofieën wordt de beweging van de allesomvattende natuur - zijnde; hemel, aarde en alles wat zich daarop bevindt – bestuurd door twee schijnbare tegenpolen, doch samenwerkende krachten YIN en YANG. Je hebt er vast wel al eens van gehoord. En je kan je vast en zeker het gekende symbool voor de geest halen.

- Maar wat betekenen deze nogal mysterieuze, abstracte begrippen nu precies ?

- Hoe weerspiegelen yin en yang zich binnen een school context ?

- Hoe kunnen we door kennis te hebben van deze energieën een positieve bijdrage brengen aan de veranderende en meer eigentijdse noden van onze kinderen en onszelf ?

Vele systemen in onze Westerse wereld zijn doelgericht op prestatie, het halen van een (meetbaar) resultaat en bijgevolg statisch en rechtlijnig georiënteerd. Alsook ons klassieke schoolsysteem valt al decennia lang onder deze manier van denken. Dit is in tegenstelling tot de Oosterse benadering, die meer gevormd werd vanuit een natuurlijke orde der dingen, cyclisch en bijvoorbeeld seizoensgebonden verloopt en vooral gericht is op harmonie en balans.

Tijdens dit webinar leg ik aan de hand van dagelijkse en praktische voorbeelden de verschillen tussen beide benaderingen uit en durf ik oordeelloos de hiaten van het huidige systeem te benoemen.

Door dieper in te gaan op de Oosterse theorie van de vijf transformaties, of vijf cyclische stadia van verandering, gebonden aan onze seizoenen en de natuur, leg ik op een laagdrempelige manier uit wat dit kan betekenen voor de ontwikkeling en bewustzijnsgroei van onszelf en onze kinderen en hoe die uiteindelijk kan zorgen voor meer balans.

- Wat is het belang van holisme binnen een schoolcontext en hoe kunnen we lichaam én geest meer betrekken bij onze manier van lesgeven ?

- Bestaat er een meer efficiënte manier van dag-, week- of jaarplanning ?

- Welke activiteiten en soorten lessen horen bij welk seizoen of moment van de dag ?

- Welke rol spelen voeding, voeling en beweging hierbij ?

- Op welke manieren verkrijgt men hierdoor meer mentale balans en innerlijke rust bij onszelf en de kinderen ?

Kortom; een lifechanging kennismaking met Oosterse wijsheden en open, kritische blik op onze oude, Westerse patronen. Opdat er ruimte mag ontstaan voor meer veerkracht, energie en vooral balans voor onszelf en onze kinderen.

Ook ikzelf zal er bij zijn om Ellen bij te staan als jullie specifieke vragen hebben!

Ellen  Van Riet van NaturEllen is intussen bijna 4 jaar actief als holistisch  energie coach  en bovenal dolenthousiast aan de slag om mensen te gidsen en inspireren  naar een evenwichtig en gezond leven.  Op haar goedlachse, doch no-nonsense manier wil Ellen van natuurlijke  gezondheid en welzijn een aangenaam en haalbaar feit te maken.

In  haar praktijken te Lembeke en Aalter verzorgt ze zowel 1 op 1 sessies,  als maandelijks en jaarlijks terugkerende evenementen in groep. Vanuit  haar opleiding tot maatschappelijk werkster en gezinswetenschappen heeft  ze inzicht in verschillende systemen en ervaring in het werken met  mensen van verschillende achtergronden en leeftijden.   In alles wat ze vertelt en doet, staan bewustzijnsgroei en natuurlijk  welzijn via VOEDING, VOELING & BEWEGING centraal. Ze reikt op een  zachte manier enkele praktische handvaten aan, telkens gesteund op de  oeroude Oosterse wijsheiden van Yin/Yang en de vijf seizoenen in onze  natuur.

Inschrijven kan door een online te betalen. Wens je liever een betaling via factuur? Mail dan naar: info.onderwijsanders@gmail.com

Tickets

  • Webinar: Y & Y in het schsyst.

    Dit ticket is je betalingsbewijs.

    € 10,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page