top of page

za 21 mei

|

Brugge

Workshop: Relaxatie in de klas

Deze workshop is geschikt voor: ouders, leerkrachten kleuter en lager, therapeuten, psychologen en studenten. Iedereen die te maken heeft met kinderen met stress en spanning of wie zelf veel spanning ervaart, kan met de theorie en de praktische oefeningen in de praktijk aan de slag

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
 Workshop: Relaxatie in de klas
 Workshop: Relaxatie in de klas

Tijd en locatie

21 mei 2022, 10:00 – 13:30

Brugge, Brugge, België

Over het evenement

Nog 3 plekjes vrij!

Merk je veel prestatiedruk bij je kinderen/leerlingen of bij jezelf? Heb je de het gevoel dat je leerlingen/kinderen enorm druk zijn en niet tot rust kunnen komen? Ga je vaak naar bed met hoofdpijn na een dag werken? Is het soms moeilijk voor jou of je leerlingen om met spanning om te gaan?

In deze workshop van een halve dag leer je om relaxatie te introduceren in de klas. We focussen op drie technieken (ademhalingsoefeningen, progressieve relaxatie en meditatie). Je leert om deze toe te passen op een creatief en bewegende manier. Na deze workshop heb je kennis hoe je deze technieken kan toepassen voor jezelf, maar ook op je leerlingen. We focussen op basisvaardigheden, waar je dan zelf mee aan de slag kan!

Je zal merken dat als je deze principes toepast je thuis zal komen met een rustiger gevoel en je betere leerresultaten zal merken bij je leerlingen omdat ontspanning ervoor zorgt dat ze nieuwe informatie kunnen opnemen. Want iedereen kan een beetje vertraging gebruiken in deze snelle wereld.

We introduceren allereerst het belang van de ademhaling. Je verlaat de workshop met simpele, speelse en makkelijk toepasbare tools om ademhaling in je leven en je klasgroep te brengen. Bovendien krijg je ook de waarom mee: hoe werkt ons zenuwstelsel als de sociale dieren die we zijn? Wat heeft ademhaling hiermee te maken? Hoe kan je de lichaamstaal van de kinderen lezen en nog beter inspelen op situaties?

Daarna zullen we  het hebben over progressieve relaxatie en meditatie. Progressieve relaxatie is een methode waarbij we alle spiergroepen gaan op en ontspannen, dit is een ideale relaxatiemethode voor kinderen die wat meer energie hebben. Je komt te weten op welke momenten je dit het best integreert in een klas en krijgt heel wat praktische tips mee. Als laatste zal ik jullie meenemen in een meditatie die je gemakkelijk kan toepassen op je leerlingen en waar je zeer veel waardevolle informatie uit haalt: hoe voelen ze zich? Waar zijn ze onzeker in? Waar kan ik ze sterker maken?

De workshop zit zo in elkaar dat we eerst het theoretisch kader schetsen, je de techniek laten ervaren, en dan een paar praktijkgerichte oefeningen en tips geven.

Plaatsen zijn beperkt: max. 8 personen

Alle materiaal zal worden voorzien. Na de workshop krijg je nog een klein bundeltje mee met de belangrijkste info.

Prijs: 40 euro

Locatie: Brugge

Inschrijven kan door te betalen via mijn website. Vraag je liever een factuur aan? Mail dan naar info.onderwijsanders@gmail.com

Tickets

  • Workshop: relaxatie in de klas

    Dit ticket is je betalingsbewijs.

    € 40,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page