top of page

Onderwijsanders voor leerlingen

Wil jij eens een originele workshop in je klas, waar je leerlingen over emoties leren., hoe ze kunnen omgaan met stress of hoe ze kunnen ontspannen? Neem dan zeker eens een kijkje in ons aanbod. 

Wij brengen zelf al het nodige materiaal mee, we vragen enkel om een geschikte ruimte en de aanwezigheid van de leerkracht. 

Indien je Onderwijsanders in je klas wil, contacteer ons dan via mail of telefoon.

info@onderwijsanders.be  of  +32472880149

Anker 1

In deze workshop van 60 minuten gaan we aan de slag met meditatie. Maar niet op de gekende manier. We laten de leerlingen ervaren hoe je kan mediteren via beeld, muziek, drama en dans. Een heel interactieve relaxatieworkshop, waarbij we aantonen dat mediteren niet alleen stilzitten is.


Heb je een klas die een actievere aanpak nodig heeft? En die moeilijk kan stilzitten bij gewone meditatieoefeningen? Of zoek je gewoon wat inspiratie voor jezelf als leerkracht? Dan is deze workshop ideaal voor jou en je klas!
 

Anker 2

Een workshop van 90 minuten waarbij je leerlingen leren hoe zij reageren als ze boos, bang, verdrietig zijn of als ze stress hebben. Via afbeeldingen en dieren wordt uitgelegd wat er in ons lichaam gebeurt bij een bepaalde emotie, via beweging laten we hen voelen wat er gebeurt en nadien mogen ze reflecteren door te tekenen. 

 

Een ideale workshop als jouw leerlingen in de klas niet begrijpen waarom een ander kind zo snel boos wordt, of waarom iemand graag even met rust gelaten wordt na een huilbui of woede uitbarsting. 
 

Anker 3

In deze workshop van 2 uur nemen we ruim de tijd om dieper in te gaan over het thema stress. In het eerste deel leggen we aan de leerlingen uit wat stress is  en kan zijn, wat er in het lichaam gebeurt op het moment dat je stress hebt en wat de gevolgen kunnen zijn. Daarna gaan we interactief aan de slag en gaan ze zelf nadenken hoe stress er bij elk van hen individueel uitziet en zullen ze hun eigen window of tolerance maken. In het laatste deel leren ze nog een paar oefeningen om stress te reduceren. 

 

Praten over stress is superbelangrijk, zeker bij de leerlingen die binnenkort naar het middelbaar mogen. Vind je dit belangrijk? Boek dan deze workshop.

Anker 4

Een workshop van 2 uur waarbij je leerlingen worden ondergedompeld in de wondere wereld van geluid. In de eerste 50 minuten leren ze wat een geluidsmeditatie is en hoe ze geluid op verschillende manieren kunnen noteren, nadien gaan ze zelf aan de slag in kleine groepjes op hun eigen geluidsmeditatie te maken. Op het einde laat elk groepje zijn geluidsmeditatie horen aan de anderen. 

Een originele workshop waarbij je leerlingen op een creatieve manier leren mediteren en waarbij je ook heel wat muzikale leerdoelen kan afvinken!
 

Anker 5
Anker 6

Een workshop van 60 minuten waarbij je leerlingen leren wat tapping is, hoe ze het op henzelf kunnen gebruiken en wanneer. Ook jij als leerkracht leert hoe je EFT tapping kan inzetten in de klas (bv. voor een toets). Je krijgt handige visualisaties en geheugensteuntjes mee aan het einde van deze workshop.

Een waardevolle beleving die je nadien kan blijven gebruiken.
Tap jij ook mee? 

 

Anker 7

Een workshop van 40 minuten waarbij leerlingen fysieke oefeningen zullen doen om hun spieren te vermoeien om dan hun spanning en stress te kunnen loslaten op de yogamat. TRE is een stress- en spanning reducerende techniek die inwerkt op het lichaam en het zenuwstelsel.

 

Dit is een echte doe - workshop in een groepje van max. 10 leerlingen waarin het doel is om de leerlingen fysieke rust te doen ervaren.

Momenteel ben ik de enige in België die deze techniek aanbiedt in scholen, dus wil je getuige zijn van deze unieke ervaring? Boek deze workshop!

 

ps. Klassen kunnen opgedeeld worden in bv. 2 groepen van 40 minuten. 
 

bottom of page