top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNikki Verloy

Creatief en Bewegend leren met Klas 1 en 2

Vorige week ben ik naar de Freinetschool de Kasteeltuin in Gits getrokken waar ik samen met Juf Els klas 1 en 2 heb ondergedompeld in de wereld van Creatief en Bewegend leren.


Als opwarmspelletje zijn we naar buiten getrokken en werden de kinderen in groepjes van twee verdeeld. Eén iemand mocht een blinddoek aandoen, terwijl de andere een letter tekende op de speelplaats en de geblinddoekte persoon dan over die letter liet wandelen. Erna mocht hij/zij raden welke letter het was. Sommigen vonden het iets moeilijker dan anderen, maar ze hadden super veel plezier!


Dan maakten we ons klaar voor het echte lesje, de letter 'h' introduceren. We gingen in een kring staan en schreven de letter h in de lucht met onze armen. Erna deden we nog een spel op het grasveld waarin we de 'h' heel snel uitbeelden, heel traag en heel groot. Iedereen deed goed mee!


We gingen terug naar binnen om de letter 'h' op muziek te tekenen. Ik zette eerst een rustig en daarna een iets spannender muziekje op, waarbij ze de letter mochten schrijven op hun blad. Als de muziek rustig was mochten ze de letter klein schrijven, als de muziek wat sneller begon te gaan moesten ze de 'h' groter gaan schrijven.


Om het lesje te beëindigen en om in het bouwthema te blijven waar juf Els mee bezig was hebben ze een huis getekend dat alleen maar bestaat uit de letter 'h'.


Na de speeltijd was het tijd voor het tweede lesje: 'wat is reclame?' We deden leuke dramaspelletjes en toneeltjes om de reclameboodschappen te lezen, dit ging voor sommigen wat moeilijker. Maar dan mochten ze ook een verbindingsspelletje doen, waarbij ze het juiste bedrag aan het juiste materiaal moesten koppelen. In plaats van dit gewoon in hun werkboek aan te kruisen deden ze dit nu met hun lichaam. Lachen en plezier ten top!


Het was een hele leuke en leerrijke voormiddag, voor de kinderen, Juf Els en mezelf. Bedankt!


ps. de afbeeldingen zien er soms wat wazig uit, maar dit is de bedoeling. De privacywet moet gerespecteerd worden!


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page