top of page

Workshop in jouw klas

Wil jij eens een originele workshop in je klas, waar je leerlingen over emoties leren., hoe ze kunnen omgaan met stress of hoe ze kunnen ontspannen? Neem dan zeker eens een kijkje in ons aanbod. 

Wij brengen zelf al het nodige materiaal mee, we vragen enkel om een geschikte ruimte en de aanwezigheid van de leerkracht. 

Indien je Onderwijsanders in je klas wil, contacteer ons dan via mail of telefoon.

info@onderwijsanders.be  of  +32472880149

167258675_275712480823261_2257656127946270007_n.jpg
242655210_992804181570323_2738911562891406445_n.jpg

Maak een geluidsmeditatie!

Een workshop van 2 uur waarbij je leerlingen worden ondergedompeld in de wondere wereld van geluid. In de eerste 50 minuten leren ze wat een geluidsmeditatie is en hoe ze geluid op verschillende manieren kunnen noteren, nadien gaan ze zelf aan de slag in kleine groepjes op hun eigen geluidsmeditatie te maken. Op het einde laat elk groepje zijn geluidsmeditatie horen aan de anderen. 

Een originele workshop waarbij je leerlingen op een creatieve manier leren mediteren en waarbij je ook heel wat muzikale leerdoelen kan afvinken!
 

Leeuw, hertje, schildpad: brullen, weglopen of verstoppen.

Een workshop van 90 minuten waarbij je leerlingen leren hoe zij reageren als ze boos, bang, verdrietig zijn of als ze stress hebben. Via afbeeldingen en dieren wordt uitgelegd wat er in ons lichaam gebeurt bij een bepaalde emotie, via beweging laten we hen voelen wat er gebeurt en nadien mogen ze reflecteren door te tekenen. 

 

Een ideale workshop als jouw leerlingen in de klas niet begrijpen waarom een ander kind zo snel boos wordt, of waarom iemand graag even met rust gelaten wordt na een huilbui of woede uitbarsting. 
 

Meditatie via beeld, muziek, drama en dans

In deze workshop van 60 minuten gaan we aan de slag met meditatie. Maar niet op de gekende manier. We laten de leerlingen ervaren hoe je kan mediteren via beeld, muziek, drama en dans. Een heel interactieve relaxatieworkshop, waarbij we aantonen dat mediteren niet alleen stilzitten is.


Heb je een klas die een actievere aanpak nodig heeft? En die moeilijk kan stilzitten bij gewone meditatieoefeningen? Of zoek je gewoon wat inspiratie voor jezelf als leerkracht? Dan is deze workshop ideaal voor jou en je klas!
 

Ik zeg 'stop' tegen stress

In deze workshop van 2 uur nemen we ruim de tijd om dieper in te gaan over het thema stress. In het eerste deel leggen we aan de leerlingen uit wat stress is  en kan zijn, wat er in het lichaam gebeurt op het moment dat je stress hebt en wat de gevolgen kunnen zijn. Daarna gaan we interactief aan de slag en gaan ze zelf nadenken hoe stress er bij elk van hen individueel uitziet. In het laatste deel leren ze nog een paar oefeningen om stress te reduceren. 

 

Praten over stress is superbelangrijk, zeker bij de leerlingen die binnenkort naar het middelbaar mogen. Vind je dit belangrijk? Boek dan deze workshop.
 

Jezelf rustig ademen

In deze workshop ervaren de leerlingen wat ademhaling kan doen met je lichaam en hoe ze zichzelf rustiger kunnen ademen.
Een heel praktijkgerichte workshop, waarbij de focus ligt op ademhalingsoefeningen.

bottom of page