top of page

Gratis downloads

Hier vind je al onze gratis downloads terug.

De thema's? Zelfzorg, welbevinden en emoties.

A4 poster zelfzorg:

maak je eigen window of tolerance

Zelfzorg poster onderwijs

Download deze poster en hang hem uit de in de lerarenkamer om eens samen met je team iedereen zijn window of tolerance in kaart te brengen.
Wat zorgt ervoor dat jij in een fight/flight gaat en wat zorgt ervoor dat je je goed voelt? Eens je dit weet van elkaar, dan kan je ook voor elkaar zorgen!

A4 poster zelfzorg:

11 tips

Zelfzorg poster onderwijs

Download deze poster en hang hem uit in de lerarenkamer ter inspiratie. Er staan 11 tips en tricks op om aan zelfzorg te doen op jouw school. 

Meditatie: Krachtdier

Krachtdiermeditatie

Een meditatie waarbij je samen met je leerlingen op zoek gaat naar iedereen zijn krachtdier. Daarna krijg je ook nog een tekenopdracht en een reflectieronde. Een krachtdier kan een kind helpen  om kracht te putten wanneer hij/zij in een situatie zit zoals: denken dat je het niet kan, bang zijn, onzeker, faalangst etc..

Weerberichtkaarten: hoe voel je je?

Gevoelenskaarten lager onderwijs kinderen

Een aantal weerberichtkaarten om zelf uit te knippen en te lamineren. Vraag aan je kind of leerling hoe hij/zij voelt adhv een kaart aan te duiden en laat het kind ook vertellen waarom hij/zij die kaart heeft gekozen. Soms is over emoties praten nog heel moeilijk, deze  kaarten maken het toegankelijker omdat ze hun emoties kunnen verwoorden adhv de zon, de regen, het onweer etc..

A4 poster: Connect before correct

Poster verbinding onderwijs

Download deze poster en hang hem uit in de lerarenkamer of in je klas ter inspiratie. De boodschap is: pas als je een connectie hebt gemaakt met een kind, kan je zeggen wat je verwachtingen zijn, niet omgekeerd!

Yoga bewegingstussendoortje

Meditatieoefeningen onderwijs

Download dit yoga bewegingstussendoortje en projecteer op je smartboard! Het doel is om je leerlingen meer rust te laten vinden en de concentratie te verhogen. Bij deze download zit ook nog een document waar de bewegingen op uitgeschreven staan zodat je ze goed kan begeleiden.

Dankbaarheidsdagboek

 Laat kinderen elke dag iets opschrijven waar ze dankbaar voor zijn, zelfs de kleinste dingen.

Dit bevordert een positieve mindset en welbevinden.

Makkelijk te gebruiken in de klas of om mee te geven naar huis.

bottom of page